• Deň učiteľov

            Na Slovensku oslavujeme Deň učiteľov od roku 1955.

            Dátum - 28. marec nie je náhodný. V tento deň si totiž pripomíname výročie narodenia Jana Amosa Komenského.

            Pri príležitosti tohto sviatku ďakujeme všetkým učiteľom, pedagogickým, nepedagogickým, zamestnancom za ich obetavú prácu, trpezlivosť, odhodlanie, snahu, pokoj, rozvahu a osobný vklad do učiteľského povolania.

            Rovnako aj rodičom za ich podporu, skvelú spoluprácu, ochotu pomáhať a podporovať dobré veci a nové myšlienky :)

          • OZNAM

            Veľkonočné prázdniny sú v dnňch od 28.03. (štvrtok) – do 02.04. (utorok). Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin je 27. marec (streda), začiatok vyučovania po prázdninách je 03. apríl (streda).

          • ŠKD 1. oddelenie

            Mesiace február a prebiehajúci marec bol u prváčikov v ŠKD opäť zaujímavý vďaka aktivitám ako napríklad: Strava a vitamíny, návrhy na žiacke knižky, Valentínske kľúčenky pre rodičov, karikatúry, športové hry s loptičkami, modelovanie z moduritu, jarné záhradky z roliek, zapúšťanie do mokrého podkladu a vážky, darčeky pre prvákov, Veľkonočný plagát, marec- mesiac knihy, Veľkonočné pozdravy, dekorácie a mnoho iného  

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

            Tak ako každý rok, tak aj tento sa uskutočnila na našej škole recitačná súťaž, pomenovaná po jednom z najväčších slovenských spisovateľov P. O. Hviezdoslavovi – Hviezdoslavov Kubín, Zúbkove pramene. Na súťaž sa pripravovali žiaci s rodičmi a učiteľmi slovenčiny. Svoje umelecké výkony predniesli v poézii a próze. Recitátori svojimi vyrovnanými výkonmi vytvorili krásnu atmosféru a porota mala naozaj ťažké rozhodovanie. Úspešným recitátorom srdečne gratulujeme a veríme, že sa v budúcnosti opäť stretneme na recitačnej súťaži.

            ŠKOLSKÉ KOLO

            Poézia

            1. miesto: Michal Pastorek, 2.A

            Próza

            1. miesto – Rodan Varsík, 4.A a Viktória Froncová, 5. A

            2. miesto - Táňa Pešková, 2.A

            OKRESNÉ KOLO

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste v poézii a v próze reprezentovali našu školu na okresnom kole, kde získali krásne umiestnenia:

            Rodan Varsík: 2. postupové miesto a reprezentácia v obvodnom kole; Tánička Pešková a Miško Pastorek boli ocenení čestným uznaním. Srdečne Gratulujeme!

             

          • Schránka dôvery

            Od 21.03.2024 funguje aj v našej škole Schránka dôvery - bútľavá vŕba, ktorej sa môžeš zdôveriť s čímkoľvek. Odkazy číta riaditeľka školy. Ak sú adresované ďalším osobám, doručíme im ich.

            Kde ju nájdeš? Na stene pri schodoch  - na poschodí, kde sú triedy.

            Načo slúži? Schránka dôvery je tu PRE TEBA, keď potrebuješ pomôcť, zdôveriť sa so všetkým, čo ťa trápi a teší, čo ti na škole prekáža a čo by si chcel zmeniť, ak máš nejaký nápad na zmenu alebo chceš len upozorniť na nejaký problém.

            Schránka dôvery komunikuje so žiakmi, vyberá sa každý týždeň vo piatok a rieši všetky slušné odkazy!

          • Tenisový krúžok

            Milí rodičia!

            Otvárame tenisový krúžok pre deti od 4 do 11 rokov. Úvodná hodina bude 3. 4. 2024 od 14,00 a 5. 4. 2024 od 14,00, (prípadne po dohode s p. učiteľom) na multifunkčnom ihrisku v Marianke. V prípade záujmu kontaktujte p. učiteľa Radovana Paluša na t. č. 0902 144 139, ktorý Vám poskytne viac informácií.

          • KARNEVAL

            Milí žiaci, môžete si začať pripravovať masky. Karneval sa bude konať dňa 01.03.2024 (piatok). V rámci karnevalu pripravujeme okrem súťaže o najzaujímavejšiu masku aj iné súťaže 😊.

          • Mám chrípku?

            10 vecí, ktoré by ste mali vedieť o chrípke. Chrípková sezóna na severnej pologuli trvá od októbra do konca apríla nasledujúceho roku.

            • Chrípka nie je banálne ochorenie
            • Ako sa šíri chrípka?
            • Vírus chrípky je premenlivý
            • Medzi chrípkou a prechladnutím je rozdiel
            • Vírus chrípky prežije na niektorých povrchoch aj dva dni
            • Chrípku nezastaví ani mráz
            • Kedy hovoríme o chrípkovej epidémii

            Bližšie informácie nájdete vebovom sídle: https://www.uvzsr.sk/web/uvz/uvz-sr-10-veci-ktore-by-ste-mali-vediet-o-chripke

          • Ako darovať 2 % zo zaplatenej dane?

            Rovnako ako po minulé roky, aj teraz môžete rozhodnúť darovať organizácii 2 %, resp. 3 % zo zaplatenej dane. Každý daňový subjekt, či už sa jedná o fyzickú osobu, alebo právnickú osobu, má právo rozhodnúť o časti svojej zaplatenej dane z príjmov. Legislatíva dovoľuje poukázať 2 %, resp. 3 % zo zaplatenej dane z príjmov na osobitný účel prijímateľovi, ktorým je aj naše občianske združenie pri ZŠ Marianka. Podrobnejšie info nájdete na stránke školy :) - https://zsmarianka.edupage.org/percenta2/  Vopred srdečne ĎAKUJEME

          • ♥ Valentínska pošta ♥

            14. február, je dňom, ktorý sa nesie v znamení lásky ♥. Aj v tomto roku nechýbala na našej škole VALENTÍNSKA pošta. V priebehu týždňa žiaci odovzdávali do schránky svoju "VALENTÍNKU", ktorú však tentokrát adresát obdržal o niečo skôr. Valentínka sa k nemu dostala už v utorok 13. februára, nakoľko od 14.02.2024 (streda) sa škola pre chorobu zatvorila. Na niektorých učiteľov a žiakov VALENTÍNSKA pošta ešte v škole čaká. Z „pošty“ sa poteší celkom určite každý, nakoľko slová lásky, vďaky a úcty každému z nás dobre padnú 😊

          • Oznam

            Vážení rodičia, nahláste prosím triednemu učiteľovi, kto a v akom čase sa vo štvrtok (15.02. od 7:00 – do 15:30h.) a v piatok (16.02. od 7:00 – do 15:00h.) do školy počas jej zatvorenia dostaví. Ďakujeme.

          • Oznam

            Vzhľadom na situáciu (zatvorenie školy pre chorobu) sa termín karnevalu prekladá. O novom termíne vás budeme včas informovať.

          • Zatvorenie školy

            Vážení rodičia, chorobnosť detí stúpa závratnou rýchlosťou. Vzhľadom na závažnú situáciu (dnes chýba 57% detí a 30% učiteľov) sme nútení so súhlasom zriaďovateľa školu zatvoriť predbežne na 3 dni, t.j. do 16.02. (piatok). Do školy sa budú môcť žiaci vrátiť 19.02.2024 (pondelok). Deti, ktoré sú zdravé a rodičia ich nemajú komu zveriť, umožňujeme ich účasť v škole. Zároveň opätovne apelujeme na to, aby do školy prichádzali iba naozaj preliečené a zdravé deti. Za pochopenie vopred ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola Marianka, Námestie 4. apríla 16, 900 33 Marianka
      • ZŠ, riaditeľka školy: +421 910 443 005 Školský klub detí: +421 904 666 533
      • Námestie 4. apríla 16, 900 33 Marianka Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje