• POZVÁNKA

            Milá mamička, babička, teta...,

            pri príležitosti Dňa matiek organizujeme slávnostnú akadémiu, ktorá sa bude konať dňa 28.05.2024 (utorok) od 16:00 hod v spoločenskej sále OÚ Marianka. Bude to krátke pripomenutie si tohto krásneho sviatku, nakoľko okolnosti nám v aktuálnom čase neumožnili jeho realizáciu.

            Srdečne  Vás pozývame! Príďte sa pozrieť na všetko pekné, čo sme pre Vás pripravili ♥

            PS: jasnééé ;)  ... aj oteckovia sú vítaní.

          • Len pre Teba mamička ♥

            Milá mamička, Deň matiek je dňom, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Pre svet si matkou, no pre svoju rodinu si svetom. Deň matiek slávi takmer celý svet obvykle druhú májovú nedeľu. Tento rok pripadol tento sviatok na 12. mája.

            Mamička pre Teba: Moja milá mamička, ďakujem Ti za to, ako si ma vychovala, koľko veľa lásky si mi dala. Ako si vždy pri mne stála, boľačky mi pofúkala, slzičky mi utierala, vo všetkom mi pomáhala. Koľko trpezlivosti máš, keď moje čierne chmáry rozháňaš, že sa nikdy nehneváš a aj pri tom sa usmievaš. Často na Teba myslím a veľmi si Ťa vážim. Zato aká si moja milovaná mamička, aspoň táto krátka básnička. To, že Ťa ľúbim ♥ už isto vieš, a to, že ťa ľúbiť neprestanem, to Ti píšem tiež. Ďakujem Ti za všetko! Tvoja dcérka ♥, tvoj synček ♥.

          • PYTAGORIÁDA - okresné kolo

            Dňa 09.04.2024 (utorok) sa naši žiaci Simon Bermanec, Samuel Gála, Ondrej Kozubík (3.A), Jerguš Barančok, Peter Markech (4.A) a Daniel Wild (5.A) zúčastnili okresného kola Pytagoriády v Malackách. Úspešní riešitelia Matej Žúbor, Peter Markech a Daniel Wild postúpili a budú školu reprezentovať celoštátnom kole. Budeme vám silno držať päste.

          • EXKURZIA

            Žiaci 4. A a 5.A triedy boli 9.4.2024 (utorokk) na exkurzii v Pálffyovskom kaštieli v Malackách. Dozvedeli sa o kaštieli i parku zaujímavé informácie. Kaštieľ bol vybudovaný v prvej polovici 17. storočia, bol po celých 300 rokov rodovým sídlom Pálffyovcov. V parku je dodnes z pôvodných stavieb, napr. domček záhradníka aj vrátnika pri Čiernej bráne, lurdská jaskyňa z roku 1934 so sochou Panny Márie... Zámocký park, je Národnou kultúrnou pamiatkou. Pre žiakov si zamestnanci kaštieľa pripravili rôzne zaujímavé aktivity.

          • Vzácna návšteva

            Dňa 22.04.2024 (pondelok) mali žiaci 1.A triedy vzácnu návštevu. Prišli ich pozrieť predškoláci z materskej školy v Marianke. Triedna učiteľka 1. A triedy p. Smidová, si pre nich pripravila zaujímave aktivity, ktorými dotvorila celkovú atmosféru vyučovania. V ten istý deň, využili možnosť aj niektorí rodičia, prišli sa pozrieť ako prebieha vyučovanie v tejto triede, či už individuálne, alebo aj spolu s dieťaťom. Veríme, že sa Vám všetkým u nás páčilo. Milí predškoláci :) tešíme sa na vás, vidíme sa na zápise do 1. ročníka ZŠ v pondelok 29.04.2024.

          • Dôležitý OZNAM

            Vážení rodičia, dňa 29.04.2024 (pondelok) bude v ZŠ Marianka prebiehať zápis detí do 1. ročníka ZŠ. Vzhľadom nato, že chceme zabezpečiť pokojný a dôstojný priebeh zápisu, v tento deň nebude školský klub detí v prevádzke. Vyučovanie bude prebiehať riadne.  Obed majú žiaci zabezpečený, po obede pôjdu domov. Rodičom, ktorí nevedia zabezpečiť svojmu dieťaťu dozor, umožníme účasť v ŠKD (k dispozícii bude jedno oddelenie). Túto skutočnosť, prosíme nahlásiť triednemu učiteľovi. V prípade, že žiak pôjde domov hneď p vyučovaná, nezabudnite obed odhlásiť. Za ústretovosť a spoluprácu vopred ďakujeme.

          • Beseda s MsP

            Dnes, dňa 22.03.2024 nás navštívila príslušníčka MsP v Stupave, ktorá má na starosti vzdelávanie a prevenciu. Žiakov oboznámila s prácou mestskej polície. Prednáška s praktickými ukážkami deti veľmi zaujala. Zaujímavé to bolo aj tým, že mnohé informácie a praktické veci si žiaci mohli vyskúšať. Pani policajtka srdečne ďakujeme :)

          • DEŇ ZEME a iné aktivity

            V 1.oddelení v ŠKD sa venoval čas aktivitám na tému lesy - projekt celej triedy a pracovné listy, ďalej sme vyskúšali  grafomotorický diktát, vyrábali vyškrabovací papier a tvorili vesmír, maľovali na kamene a taktiež  sa zapojili do témy “DEŇ ZEME”

          • Deň ZEME - upratujeme Marianku

            Vážení rodičia, týmto Vás pozývame a oslovujeme na spoluprácu ohľadne úpravy okolia školy a rovnako i obce. Dňa 27.04.2024 by sme sa v prípade priaznivého počasia stretli o 9:00 hod na námestí. Tam nám usporiadateľ poskytne bližšie informácie. Kto má k dispozícii hrable, motyku ... prípadne iné vhodné náradie, môže si ho priniesť. Tešíme sa na stretnutie, spoločne si môžme zveľadiť areál školy, prípadne jej okolie.

          • Beseda s prvým kozmonautom SK a stíhacím pilotom

            Dňa 10.04.2024 sa uskutočnila v spoločenskej sále obecného úradu BESEDA s prvým a jediným kozmonautom Slovenska generálom v.v. Ivanom Bellom a p. Petrom Prokopom, stíhacím pilotom. Podujatie sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa letectva a kozmonautiky, ktorý je 12. apríla. Pán Bella študoval spolu s p. Prokopom na leteckej fakulte, spolu lietali aj na nadzvukových lietadlách v dopravnom krídle Kuchyňa. Beseda začala predstavením oboch pánov, po ktorom začal hovoriťp. Bella o príprave a o samotnom lete do vesmíru. Dozvedeli sme sa, že odlet z kozmodromu Bajkonur v Kazachstane sa konal 21. februára 1999 a let trval takmer 8 dní. Slovensko sa stalo 29. krajinou, ktorá vyslala kozmonauta do vesmíru. Pán Prokop prezradil o sebe, že pred 18 rokmi presedlal na dopravné vojenské lietadlá, a ešte donedávna bol veliteľom vojenského letiska v Kuchyni. Po skončení besedy nasledovala autogramiáda a každá trieda sa s kozmonautom odfotila.

          • Deň ZEME

            Vážení rodičia, plánovaná brigáda pri príležitosti dňa ZEME sa tento týždeň dňa 20.04.2024 pre nepriaznivé počasie nekoná. Termín sa presúva na 27.04.2024. Bližšie informácie a organizačné pokyny Vám poskytneme v priebehu budúceho týždňa.

          • Deň učiteľov

            Na Slovensku oslavujeme Deň učiteľov od roku 1955.

            Dátum - 28. marec nie je náhodný. V tento deň si totiž pripomíname výročie narodenia Jana Amosa Komenského.

            Pri príležitosti tohto sviatku ďakujeme všetkým učiteľom, pedagogickým, nepedagogickým, zamestnancom za ich obetavú prácu, trpezlivosť, odhodlanie, snahu, pokoj, rozvahu a osobný vklad do učiteľského povolania.

            Rovnako aj rodičom za ich podporu, skvelú spoluprácu, ochotu pomáhať a podporovať dobré veci a nové myšlienky :)

          • OZNAM

            Veľkonočné prázdniny sú v dnňch od 28.03. (štvrtok) – do 02.04. (utorok). Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin je 27. marec (streda), začiatok vyučovania po prázdninách je 03. apríl (streda).

          • ŠKD 1. oddelenie

            Mesiace február a prebiehajúci marec bol u prváčikov v ŠKD opäť zaujímavý vďaka aktivitám ako napríklad: Strava a vitamíny, návrhy na žiacke knižky, Valentínske kľúčenky pre rodičov, karikatúry, športové hry s loptičkami, modelovanie z moduritu, jarné záhradky z roliek, zapúšťanie do mokrého podkladu a vážky, darčeky pre prvákov, Veľkonočný plagát, marec- mesiac knihy, Veľkonočné pozdravy, dekorácie a mnoho iného  

    • Kontakty

      • Základná škola Marianka, Námestie 4. apríla 16, 900 33 Marianka
      • ZŠ, riaditeľka školy: +421 910 443 005 Školský klub detí: +421 904 666 533
      • Námestie 4. apríla 16, 900 33 Marianka Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje